Kako će naš svet postati daleko bolji ?

Objavljeno 29/05,2009

             Pokušajte, na trenutak da zamislite svetsku ekonomiju koja na naše zahteve/potrebe, umesto "nevidljivom (nespretnom) rukom" tržišta  odgovora  brzinom misli, precizno i iscrpno poput internet pretraživača.

POTPUNO BESPLATNO!?

MOGUĆE JE !

Problem nije u oskudnosti resursa, već u njihovoj alokaciji.

 promena ideja !


Komentari

 1. 05/29,2009 | 09:18

  ma samo što nije... evo ga iza ćoška čeka i vreba nas... sve za džaba, biju ko neće...
  :)))))

 2. 05/29,2009 | 12:42

  Tokom razvoja ljudskog društva se pokazalo da kada tvrdite da nešto nije moguće,veća je verovatnoća da grešite ( odn. da vas vreme demantuje), a kada tvrdite da je nešto moguće, veća je verovatnoća da ste u pravu. Mogućnosti koje mi danas imamo i prihvatamo kao nešto obično, zdravo za gotovo..pre nepunog veka su bile potpuno nezamislive.

 3. 05/29,2009 | 18:02

  Tokom razvoja ljudskog drustva pokazalo se da je ljudska glupost i predradsuda najtvrdji materijal na svetu!
  A ako covek zeli da prorice sudbinu sveta ,dovoljno ej da prati linije moci i interesa...
  Jednostavno je.

 4. 05/30,2009 | 09:46

  stepskom vuku, da kombinacija gluposti i predrasuda drže svest na primitivnom nivou i otuda toliki raskorak između svesti i tehnološkog progresa. Cilj nije proricanje budućnosti, koja će izvesno biti nezamislivo drugačija, već projekcija budućnosti u skladu sa realnošću da resursi više nisu oskudni. Svetom upravljaju moć i interes, ali polugama daleko veće sile a to su opšteprihvaćene ideje. Aktuelne ideje su demokratija, tržišna ekonomija,preduzetništvo, slobodna trgovina, koji su kao koncepti razvijeni do maksimuma i istrošenog potencijala da nas povedu dalje.

Polje za unos komentara