4 mala ćuka

Objavljeno 15/11,2009

                   Ako se neko još seća posta  Posleponoćne web destinacije(samo za noćobdije) , ovo je dodatak. Evo tajanstvenog junaka naše priče, ćuka,  u potpuno novom i neočekivanom izdanju. Ne želim da Vas previše zadržavam jer ovo morate da vidite, ova četiri ptića su maštovitija i od najmaštovitijih animiranih likova Pixar produkcije.

 

 

 

               Zapravo, i mala sova, ćuk spada u ugrožene vrste, preti im nestanak. Razlog je banalan, ćuk svoja gnezda pravi u starim deblima  koja se uređivanjem šumskih oblasti uklanjaju. Pa ako baš živite  negde gde još ima ćukova, možete vrlo jednostavno da im pomognete da se održe. Potrebno je samo napraviti jednostavnu drvenu kućicu  i okačiti o drvo, naravno po nacrtu ljudi koji su istraživali navike i ponašanje ove neobične i veoma korisne ptice. Ta kućica izgleda ovako, po ovoj skici su već postavljene kućice u Ovčarsko-Kablarskoj klisuri.

 

  Detaljnije uputstvo sa pravljenje i postavljanje ovakve kućice možete pronaći na stranici   http://www.wild-serbia.com/projekat_sumska_sova.html

 


Komentari

Polje za unos komentara